Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula faszerowana mięsem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 8 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
masło 2 łyżki
olej 4 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
jaja 1 sztuka
mięso mielone wieprzowe 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula faszerowana mięsem

cebulę obrać opłukać obgotować 10 minut w osolonej wodzie ostudzić wydrążyć z niej środki wydrążyć z niej środki wyfrążony miąższ posiekać podsmażyć na oleju wymieszać z mięsem surowym jajkiem bułką tartą i przyprawić smakowymi tak przygotowane farsz napełnić wydrążone cebule na każdej położyć wiórek masła ułożyć je żaroodpornym naczyniu i zapiec w nagrzanym do 150 stopni piekarnika 30 minut podawać na gorąco

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak