Sposób przygotowania

Śmietanę wymieszać z żółtkiem. Masło roztopić, dodać mąkę, wymieszać. Stopniowo dodawać bulion, wymieszać i zagotować, doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę wymieszaną z żółtkiem, sok z cytryny, natkę i lubczyk. Wymieszać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    lubię dodawać lubczyk do rosołu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    fajny przepis na sos:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    ciekawy dodatek
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo aromatyczny sos,,

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !