Sposób przygotowania

Kaszę opłukać i dokładnie osączyć. Cebulę obrać, posiekać drobno. W garnku rozpuścić masło, dodać cebulę i warzywa, chwilę podsmażyć, do lekkiego zrumienienia. Dodać kaszę, wymieszać i smażyć jeszcze chwilę. Następnie wlać 1,5 szkl. gorącej wody, dodać sól o proszek grzybowy. Dusić na małym ogniu ok. 30 min. aż kasza wchłonie cały płyn i zmięknie. Przed podaniem wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Podawać jako dodatek do mięs i warzyw, ale smakuje doskonale również sama z surówką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    Smaczne i pożywne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    apetycznie wygląda
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    robię podobnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    zdrowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    dodał bym jakiś sosik i super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Świetnie wygląda!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    często taką robię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zdrowa kasza

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !