Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy cielęce po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina
mąka 3 łyżki
olej
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy cielęce po węgiersku

cielęcinę bez kości pokroić w kawałki w poprzek włókien. rozbić na płasko. oprószyć mięso mąka, obrumienić na rozgrzanym tłuszczu, przełożyć do rondla.dodać cebulę oddzielnie usmażoną. podlać mięso wodą i dusić do miękkości. pod koniec duszenia włożyć łyżkę koncentratu+łyżeczkę ostrej papryki, posolić do smaku, zagotować, wyłożyć na półmisek. oddzielnie podać sos w sosjerce i kluseczki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak