Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po grecku w warzywach konserwowych

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet śledziowy 1 kg
woda 1 szkl
mleko 1 szkl
jaja 2 szt
sól szczypta
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
ogórek konserwowy 1 słoik
papryka konserwowa 1 słoik
woda 3 szkl
olej 3/4 szkl
ocet 6 łyżek
ketchup 8 łyżek
koncentrat pomidorowy 1 słoik mały
cukier 3 łyżki
cebula 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po grecku w warzywach konserwowych

filety muszą być rozmrożone i odsączone. przygotowujemy ciasto naleśnikowe ale trochę gęstsze niż na naleśniki. (woda,mleko,jaja,sól,mąka, proszek do pieczenia). obtaczamy pokrojone filety w cieście naleśnikowym i smażymy aż się zrumienią. robimy farsz ogórek+papryka+cebula kroimy w drobna kostkę. przygotowujemy zalewę do garnka wlewamy: 3szkl wody+olej+ocet+ketchup+koncentrat+cukier, zagotować, gotować ok 5 minut. na przemian warstwami kładziemy usmażony filet, farsz znowu filet i farsz tak aż do wyczerpania składników. zalewamy zalewą i odstawiamy do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aguus 26.06.2011 10:53
Ciekawa propozycja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak