Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tymbaliki z ryżem i dorszem w sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1\\2 szklanki
jajko 2
białko 2
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
sos
pomidory 2
masło 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz
cebula dymka ze szczypiorkiem 1

Przepis i sposób przygotowania na: Tymbaliki z ryżem i dorszem w sosie

Najpierw do garnka wlej 1,5 szklanki wody , wsyp ryż i gotuj z dodatkiem soli. A potem przełóż do miseczki. Następnie filety z dorsza pokrój w kostkę , wbij jajka i zmiksować bardzo dokładnie i dodać do miski do ryżu. Wymieszać . Następnie to dodajmy koncentrat , kurkumę , curry , sól , pieprz. Ponownie wymieszać . A białka na pianę i dodać do masy ryżowo rybnej . Foremki 4 najpierw natłuścić masłem i posypać bułką tartą , do każdej foremki nałóż trochę masy i wstaw do piekarnika gorącego na 35 minut w temp. 190 st. , w miedzy czasie robimy sos : Filety kroimy w kostkę , pomidory sparzyć i pokroić w kostkę , na patelni roztapiamy masło , dodajmy pomidory i śmietanę zagotować , potem włożyć rybę i posiekana dymkę , gotujemy na małym ogniu tylko 15 minut . Sos doprawmy solą , pieprzem , gałką i podajemy do tymbalików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak