Sposób przygotowania

Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, przekładamy na sito i przelewamy wrzątkiem a następnie zimną wodą i dokładnie osączamy. Ogórki kroimy w kostkę - jeśli używamy takich większych, z beczki, lepiej obrać je ze skórki. Ogórki przekładamy do miseczki, dodajemy cebulę i połowę posiekanego szczypiorku. Doprawiamy pieprzem, kminem i odrobiną cukru, dodajemy olej, mieszamy. Pomidory myjemy, kroimy poziomo na dość cienkie plasterki. Układamy je dookoła talerza. Na środek wykładamy ogórka. Pomidory polewamy sokiem spod sałatki i całość posypujmy resztą szczypiorku.

Komentarze

  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Lubie sałatki z kiszonym ogórkiem, ta wygląda apetycznie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    Pycha i ślicznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Samo zdrowie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !