Sposób przygotowania

Ryby pokroić w dzwonka już wypatroszoną , natrzyj solą , pieprzem sokiem z cytryny i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Z głowy karpia i włoszczyzny i przypraw ugotuj wywar przecedż i odlej 700 ml potrzebne do galaretki. Zaś fileta z pangi musimy ugotować potem zmielić i połączyć z chrzanem , bułką tartą , jajkiem , białkiem , solą pieprzem cukrem i gałką . Dzwonka karpia napełnij masą , ułóż w płaskim garnku, zalej wodą i gotować 35 minut na malutkim ogniu , potem przestudż ułóż na półmisku wyłożonym marchewką z wywaru oraz groszkiem , udekoruj po swojemu ,żelatynę namocz w odlanym wywarze a gdy napęczniej , rozpuść ją na małym ogniu , potem przestudż i ryby zalej tężejącą galaretką i wstawiamy do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobry
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    polecam...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !