Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w galarecie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1,5 kg
panga 1 filet
chrzan 3 łyżki
jajko
białko
włoszczyzna 1\\2
pieprz kolorowy
sok z cytryny 1
gałka muszkatołowa Prymat
cukier
pieprz
sól
groszek konserwowy 1\\2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w galarecie

Ryby pokroić w dzwonka już wypatroszoną , natrzyj solą , pieprzem sokiem z cytryny i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Z głowy karpia i włoszczyzny i przypraw ugotuj wywar przecedż i odlej 700 ml potrzebne do galaretki. Zaś fileta z pangi musimy ugotować potem zmielić i połączyć z chrzanem , bułką tartą , jajkiem , białkiem , solą pieprzem cukrem i gałką . Dzwonka karpia napełnij masą , ułóż w płaskim garnku, zalej wodą i gotować 35 minut na malutkim ogniu , potem przestudż ułóż na półmisku wyłożonym marchewką z wywaru oraz groszkiem , udekoruj po swojemu ,żelatynę namocz w odlanym wywarze a gdy napęczniej , rozpuść ją na małym ogniu , potem przestudż i ryby zalej tężejącą galaretką i wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 28.04.2013 22:59
polecam...
babcia
babcia 05.02.2013 10:24
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak