Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Postne pierogi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 400 g
jajko 2
mleko 1\\2 szklanki
sól
Farsz:
cebula 2
Liść laurowy suszony Prymat 3
masło
sól
pieprz
oliwa
kapusta kiszona 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Postne pierogi

Grzyby czyste zalewamy wodą i odstawiamy na 4 godzinki. Potem gotujemy do miękkości , posiekać a wywar zachować.Kapustę pokroić i ugotować w 100 ml wody , następnie wlewamy wywar grzybowy , dodajmy liście i resztę przypraw , gotujemy 40 minut , cebule siekamy podsmażamy na masełku i od razu dodajemy do kapusty i gotujemy jeszcze 25 minut. . Farsz ostudzić , doprawić , odstawić . Zaś z mąki, soli szczypty , jajek mleka zagnieść ciasto , potem trzeba rozwałkować , wyciąć kółka nakładać porcje na każde kółko , zlepić i ugotować we wrzątku z dodatkiem soli, do wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 26.11.2012 00:14
ciekawe
babcia
babcia 26.11.2012 00:14
ciekawe
IKrakowianka 02.10.2011 09:27
pyszne pierożki
ewaa 08.07.2011 22:32
uwielbiam pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak