Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem budyniowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
żółtko jajek 3 szt.
cukier 10 dag
śmietanka kremowa 50 ml
cukier waniliowy 1 szt.
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem budyniowy

Mleko podgrzewamy. Zdejmujemy z ognia. Żółtka ubijamy z cukrami i śmietaną. Dodajemy stopniowo mąkę i mleko. Ubijamy. Wlewamy masę do garnka i gotujemy na gęsty krem cały czas mieszając.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.09.2011 18:46
Też robię taki krem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak