Sposób przygotowania

1. Ser pokrój w słupki o grubości 3 cm.
2. Jajko lekko ubij. Na oddzielne talerzyk i wysyp mąkę i tartą bułkę. Na patelni rozgrzej sporą ilość oleju.
3. Ser panieruj najpierw w mące, potem w jajku i na końcu w tartej bułce. Od razu kładź na gorący tłuszcz i smaż, co jakiś czas obracając, tak by całe paluszki były jednolicie rumiane.
4. Zdejmij je z patelni, połóż na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami, by usunąć nadmiar tłuszczu.
5. Podawaj z konfiturą i bagietką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    edi

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !