Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki ciągutki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mozzarella (żółta) 40 dag
mąka 4 łyżki
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szkl
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki ciągutki

1. Ser pokrój w słupki o grubości 3 cm.
2. Jajko lekko ubij. Na oddzielne talerzyk i wysyp mąkę i tartą bułkę. Na patelni rozgrzej sporą ilość oleju.
3. Ser panieruj najpierw w mące, potem w jajku i na końcu w tartej bułce. Od razu kładź na gorący tłuszcz i smaż, co jakiś czas obracając, tak by całe paluszki były jednolicie rumiane.
4. Zdejmij je z patelni, połóż na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami, by usunąć nadmiar tłuszczu.
5. Podawaj z konfiturą i bagietką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 25.04.2012 07:40
pycha
edi 24.03.2012 17:37
mniam
Andzia1977
Andzia1977 31.12.2011 12:11
fajne
Lidia6 31.10.2011 12:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak