Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ser biały babuśki

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 l
Szczypiorek cienki 10 gram
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ser biały babuśki

Mleko odstawiamy do ukwaszenia. Następnie grzejemy je na piecu (nie gotujemy) i czekamy aż sernik oddzieli sie od serwatki. Następnie wszystko przelewamy na tetrową pieluchę. A tą zawiązujemy, wyciskamy i odstawiamy na kilka godzin. Ser podajemy na śniadanie ze szczypiorkiem i solą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 11.07.2012 07:43
domowy najlepszy
KasiaK90 26.03.2012 10:37
super serek
FAFIK 22.12.2011 08:32
taki domowy serek jest najlepszy
Natalia40 18.12.2011 22:13
fajny
anja3107 14.12.2011 12:42
ekstra
kate.500 17.11.2011 07:57
smaczny
jeta72 20.10.2011 23:14
pyszny
MAR3STA 05.09.2011 22:39
smaczny
Rybciia 20.08.2011 00:30
pycha
Motorek 02.08.2011 11:38
smaczny
Dorota59 28.07.2011 11:05
pyszny
AgaS10 04.07.2011 16:05
ale bym taki pojadła:)
Kopiko1983 01.07.2011 19:40
Mniam, mniam...
ronald88 30.06.2011 22:20
super
Ania67 27.06.2011 22:37
uwielbiam
joanna77 27.06.2011 19:05
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak