Sposób przygotowania

Najpierw gotujemy budyn i odstawiamy w chłodne miejscedo przestudzenia. Rabarbar obieramy ze skórki i drobniutko kroimy.Zasypujemy cukrem,kiedy puści sok,przekładamy na sitko i odsączamy.

Miękką margarynę ucieramy z cukrem na gładką masę.Stopniowo dodajemy jajka i żółtka.Ucierając wsypujemy mąki,sól i proszek do pieczenia.Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem formę. Wyrównujemy powierzchnię i posypujemy połową rabarbaru. Na rabarbar wykładamy przestudzony budyń. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 200 stopniach, 20-25 minut.

Białka ubijamy,ze stopniowo dosypywanym cukrem, na sztywną,lśniącą masę. Wsypujemy do białek odsączony dokładnie rabarbar i delikatnie mieszamy.Tak powstałą masę przekładamy na podpieczone ciasto i wstawiamy jeszcze na 10 minut do piekarnika,na tę samą temp. Podajemy po całkowitym wystudzeniu ciasta.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Piękne i pyszne ciasto:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    apetyczny \"słodziaczek\" :)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Pyszności:)
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Fajny ten słodziaczek:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !