Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki konserwowe własne

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 1 kg
Ziele angielskie mielone Prymat do smaku
Koperek suszony Prymat do smaku
czosnek ząbki do smaku
ocet 10 % 100 ml
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki konserwowe własne

Na dnie słoiczków układamy koper i przyprawy liść laurowy, gorczycę, czosnek granulowany i ziele angielskie. Następnie wkładamy do słoiczków umyte ogórki. Na wierzch dajemy ząbek czosnku i liść laurowy.
Do ogórków wlewamy przygotowaną z wody, octu i cukru zalewę. Całość delikatnie doprawiamy solą i pieprzem. Słoiki zakręcam i chwilę gotujemy. Ogórki odstawiamy na kilka dni i podajemy do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 01.09.2012 21:12
bardzo lubię konserwowe ogórki,wolę nawet od kiszonych
m1monika 25.03.2012 17:47
własne najlepsze!!!
Dorian 28.10.2011 10:56
pycha
kate.500 25.10.2011 08:13
smaczne
Dorota59 28.07.2011 11:13
a tu sezon w pełni
AgaS10 04.07.2011 16:07
świetne:)
Kopiko1983 01.07.2011 19:41
świetny przepis :)
ronald88 30.06.2011 22:21
super
Ania67 27.06.2011 22:38
pycha
joanna77 27.06.2011 19:06
ja lubie konserwowe,a te wyglądają super,
SmacznaPyza 25.06.2011 23:01
te na zdjęciu wyglądają mi bardziej na kiszone...i takie też wolę :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak