Sposób przygotowania

Na dnie słoiczków układamy koper i przyprawy liść laurowy, gorczycę, czosnek granulowany i ziele angielskie. Następnie wkładamy do słoiczków umyte ogórki. Na wierzch dajemy ząbek czosnku i liść laurowy.
Do ogórków wlewamy przygotowaną z wody, octu i cukru zalewę. Całość delikatnie doprawiamy solą i pieprzem. Słoiki zakręcam i chwilę gotujemy. Ogórki odstawiamy na kilka dni i podajemy do obiadu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    te na zdjęciu wyglądają mi bardziej na kiszone...i takie też wolę :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    ja lubie konserwowe,a te wyglądają super,
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    świetny przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    świetne:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    a tu sezon w pełni
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    własne najlepsze!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    bardzo lubię konserwowe ogórki,wolę nawet od kiszonych

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !