Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kaszy jęczmiennej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wędzony pstrąg 350 g
kasza jęczmienna 200 g
woda 1 litr
sól 1 łyżeczka
pomidor 250 g
ogórek 150 g
szczypiorek 50 g
pietruszka
koper
skórka z cytryny 1,5 łyżeczki
sok z cytryny 3 łyżki
oliwa 2 łyżki
sól 0,5 łyżeczki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kaszy jęczmiennej

kaszę jęczmienną ugotować w osolonej wodzie przez około 40 minut. Odcedzić i opłukać zimną wodą. Pomidory i ogórki obrać i pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać. Wymieszaj wszystkie składniki wraz z kaszą. Dodać kawałki ryby. Polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak