Sposób przygotowania

1. Jabłka obierz, pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny. 2/3 włóż do garnka, duś, aż się rozgotują. Dodaj cukier, rodzynki i resztę jabłek, duś 5 min.
2. Masło utrzyj z cukrem. Ucierając, dodaj jajko, żółtko, szczyptę soli i drożdże roztarte z 2 łyżkami ciepłego mleka.
3. Na stolnicę wysyp mąkę, dodaj do niej utartą masę oraz pozostałe mleko. Wyrób jednolite ciasto, przykryj, odstaw do wyrośnięcia.
4. Ciasto rozwałkuj na prostokąt, posmaruj musem jabłkowym, zwiń roladę, delikatnie skręć ją wokół własnej osi. Włóż do formy, posmaruj żółtkiem. Gdy wyrośnie, piecz ok 45 min w temp 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszny pomysł lubie strucle
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Halina14

    zawsze robię struclę z makiem ale z jabłkiem muszę wyprubowac
  • 3
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    wspaniałe ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !