Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polewa do mazurka czekoladowego

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szkl.
cukier 1 szkl.
margaryna 7 łyżek
kakao 1 łyżeczka
mleko w proszku 1/5 szkl.
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: polewa do mazurka czekoladowego

Mleko zagotować z cukrem, margaryną i kakao. Odstawić z płomienia i dodać przesiane przez sito mleko w proszku. Wymieszać. Gorącą masę wyłożyć na upieczone ciasto. Wierzch udekorować bakaliami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak