Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź po żydowsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 0,5 kg
olej 1 łyżka
cebula 2 szt.
koncentrat pomidorowy
cukier 1 łyżeczka
Kwas cytrynowy Prymat
ocet

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź po żydowsku

Cebulę podsmażyć na oleju, dodać przecier pomidorowy, cukier, kwasek, wymieszać, ale nie gotować. Śledź pokroić w paski po szerokości ok. 1 cm - 1,5 cm. Zalać wystudzony polewą, wstawić do lodówki. Jeść po 24 godzinach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 02.08.2011 20:59
polecam są pyszne
marchewka 08.07.2011 23:49
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak