Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantne szaszłyki na grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2
olej sezamowy
Przyprawa garam masala orientalna Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pikantne szaszłyki na grilla

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż na wąskie długie kawałki. Garam masala, chili, czosnek oraz sól mieszamy w miseczce z olejem sezamowym( można zastąpić innym olejem). Tak przygotowaną mieszanką polewamy kurczaka i dokładnie mieszamy żeby przyprawy pokryły każdy kawałek. wstawiamy do lodówki na godzinkę. Paski kurczaka wyjąć z marynaty i nakłuć na szaszłyki zawijając je jak w harmonijkę. Szaszłyki ułożyć na grillu i grillować aż będą złociste. Na koniec posypać ziarnami sezamu. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 26.06.2012 19:20
Pycha, uwielbiam :)
Kate131 05.07.2011 10:12
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak