Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty czerwonej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 200 g
cebula 50 g
olej 3-4 łyżki
cytryna
natka pietruszki
sól
cukier
kapusta czerwona 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty czerwonej

Kapustę cienko pokroić, zalać małą ilością wrzącej wody, dodać sól, cukier, zagotować pod przykryciem odparować i ostudzić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki wymieszać i przyprawić do smaku i posypać pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak