Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galat z drobiu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 500 g
rosół 2 szkl.
groszek konserwowy 100 g
papryka konserwowa 100 g
jajko 4 szt.
Żelatyna wieprzowa Prymat 2-3 łyżeczki
marchewka 2 szt.
zielenina
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Galat z drobiu

na dnie filiżanek rozłożyć groszek, paprykę pokrojoną, jaja na wierzchu drobno posiekany drób i talarki marchewki. Żelatynę zalać kilkoma łyżkami ziemnej wody aby napęczniała, po czym przełożyć do rosołu i zagotować, mieszając. Doprawić płyn pieprzem i rozlać do filiżanek. Gdy galaretka stężeje znużyć filiżanki na chwilę w gorącej wodzie, po czym przełożyć galat na półmisek. Ozdobić cząśtkami jaj plasterkami cytryny i zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak