Sposób przygotowania

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.
Twaróg zmielić lub przecisnąć przez praskę.
Żółtka oddzielić od białek.
Margarynę o pokojowej temperaturze utrzeć z cukrem, cukrem i aromatem waniliowym.
Do utartej margaryny dodać żółtka i dalej ucierać, dodać twaróg i miksować.
Następnie dodać śmietanę i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.
Wsypać rodzynki i połączyć je z ciastem.
Na koniec ubić pianę ze szczyptą soli i dodać ją do ciasta.
Wszystko delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej olejem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut.
Przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marmar

    musi być smaczna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pyszniutka!
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    tak, pyszniutka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Sylwia31

    świątecznie:-))
  • 2
    original
    Opublikowano

    Sylwia31

    świątecznie:-))
  • 2
    original
    Opublikowano

    Sylwia31

    świątecznie:-))
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    tak, na Wielkanoc w sam raz.
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    tak, na Wielkanoc w sam raz.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !