Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w curry

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierśz kurczaka 25-30 dkg
por 15 dkg
oliwa
jabłko 1/2 sztuki
nektarynka 1 sztuka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion drobiowy 1/2 szklanki
śmietana 12% 1/2 szklanki
białe wino 1/2 szklanki
imbir świeży 1 cm
papryka 1 (płatki)

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w curry

Mięso pokroić w paski, delikatnie obsmażyć na oliwie, przyprawić solą i pieprzem, zdjąć z patelni. Por pokroić w krążki i obsmażyć na pozostałym po mięsie tłuszczu z dodatkiem curry. Bulion wymieszać z winem i śmietaną, dodać do mięsa i dusić ok.10 minut. Dodać por, pokrojone w plasterki nektarynkę i jabłko, starty na tarce o drobnych oczkach obrany imbir i płatki papryki. Dusić jeszcze kilka minut. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 09.12.2012 21:27
Doskonała propozycja. Z chęcią bym zjadła.
alaaa 29.10.2012 22:06
curry z kurczakiem super smak i zapach
Marlena/Kinia 10.10.2011 10:00
Uwielbiam kurczaka z curry!
Weronika_eM 26.06.2011 18:38
ciekawy przepis
Misiek1 25.06.2011 20:54
Apetyczny kurczak:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak