Sposób przygotowania

Mięso pokroić w paski, delikatnie obsmażyć na oliwie, przyprawić solą i pieprzem, zdjąć z patelni. Por pokroić w krążki i obsmażyć na pozostałym po mięsie tłuszczu z dodatkiem curry. Bulion wymieszać z winem i śmietaną, dodać do mięsa i dusić ok.10 minut. Dodać por, pokrojone w plasterki nektarynkę i jabłko, starty na tarce o drobnych oczkach obrany imbir i płatki papryki. Dusić jeszcze kilka minut. Podawać z ryżem.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Apetyczny kurczak:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    Uwielbiam kurczaka z curry!
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    curry z kurczakiem super smak i zapach
  • 1
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Doskonała propozycja. Z chęcią bym zjadła.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !