Sposób przygotowania

Grzybki namoczyć.
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w dużą kostkę.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w plastry ( 1 cebula na 1 szaszłyk )
Pokrojone mięso wrzucić do miski, dodać wszystkie przyprawy i odstawić na około 40-50 minut.
Po tym czasie na patyczki do szaszłyków nadziewać mięso na przemian z cebulą.
Na patelni rozgrzać olej, szaszłyki obtoczyć w mące, kłaść je na tłuszcz i obsmażyć z każdej strony na złoty kolor.
Gdy szaszłyki są podsmażone na wierzch wyłożyć grzyby, leciutko posolić i podlać wodą.
Przykryć wszystko pokrywką i dusić do miękkości w miarę potrzeby podlewając wodą około 40 - 45 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    zjadłabym coś takiego
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Super smaczny!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    świetny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    izka2086

    ciekawy pomysł...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    izka2086

    ciekawy pomysł...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    izka2086

    ciekawy pomysł...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    izka2086

    ciekawy pomysł...
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Ale pyszności wyczarowałaś mniam,mniam ;-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Monika79

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Monika79

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !