Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warzywno-śledziowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słoik śledzi w occie
ugotowane zimniaki 5 szt.
ugotowane marchewki 3 zt.
słoik groszku konserwowego
żółta papryka
cebula 2 szt.
majonez
sól
pieprz
ogórki konserwowe 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warzywno-śledziowa

Śledzie odsączyć z zalewy i pokroić. Ziemniaki, marchew, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. ogórki pokroić w plasterki. Groszek odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki przełożyć do miseczki. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, wymieszać (majonez można wymieszać pół na pół z jogurtem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak