Sposób przygotowania

6 łyżek mięsa mielonego przełożyć do miski. bazylię drobno posiekać i dodać do mięsa, 1,5 łyżeczki przyprawy gyros wsypać do miski, wszystko dokładnie wymieszać, Patyczki do szaszłyków namoczyć. Z mięsa uformować 4 podłużne wałki równej wielkości, nadziać je na patyczki tak by mięso było na środku. Na patelni grillowej rozgrzać oliwę, ułożyć mięso, grillować równomiernie po 3 minut z każdej strony, obracając cały czas. Można podać na sałacie strzępiastej i ozdobić pomidorkami cherry.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Lubię takie mięsko!
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    zaopatrzyłem się niedawno w maszynkę do mielenia. Teraz tylko kupić indycze mięso :o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Czekam na swoją maszynkę, jak mam wyciągać i ręcznie mielić to mi się nie chce
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !