Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek borówkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
jaja 4 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżka
cukier 2 łyżki
masło 1/2 kostka
śmietana 1 szklanka
borówki 1/2 kg
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Placek borówkowy

Żółtka ucieramy z cukrem, śmietaną, mąką i proszkiem. Ubijamy pianę z białek i dodajemy do ciasta, delikatnie łączymy, dodając stopione masło. Ciasto przelewamy na blaszkę i posypujemy obficie borówkami. Pieczemy ok. 50 min w 180 stopniach, studzimy i posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tonia 07.11.2011 22:25
pycha
halinka1011 25.06.2011 09:25
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak