Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

A\'la szpinak z młodej komosy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

komosa 20 dkg młodej
oliwa do smażenia
szynka parzona 1 plaster podwędzanej
śmietana 12% 5 łyżek
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: A\'la szpinak z młodej komosy

Liście młodej komosy dokładnie wypłukać i przesiekać .Na patelnię wlać trochę oliwy i podsmażyć szynkę pokrojoną w słupki ,dodać osączoną komosę i dusić do miękkości. Wlać śmietanę ,doprawić do smaku solą ,pieprzem i gałką.Przez chwilę podgrzewać i posypać startym serem.Można podać same jako przekąskę lub jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 26.07.2012 14:17
pomysłowe
smakowita 28.02.2012 21:20
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
1j1o1l1a1 25.06.2011 19:08
komosa jako szpinak jest bardzo dobra...ja robię wiosną też młoda pokrzywę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak