Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik karpatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
margaryna 1/2 kostki
woda 1 szklanka
mąka 1 szklanka
jajko 4 szt,
Krem:
mleko 1/2 l
mąka 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier 1 szklanka
masło 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik karpatka

Ciasto: Margarynę gotujemy z wodą. Dodajemy mąkę. Wymieszać i gotować około 2 minut. Wystudzić i dodać jajka. Wymieszać. Rozsmarować w dwóch okrągłych foremkach. Piec każdy krążek około godziny.


KREM Mleko zagotować z cukrem, dodać obie mąki i ugotować budyń. Ostudzić. Utrzeć masło i dodać wystudzony budyń.
Przełożyć ciasta kremem i posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 04.06.2013 06:58
przepis ciekawy
gusia1000 04.09.2011 15:52
Dobry torcik.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak