Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby świeże 20 dag
masło 1 łyżka
bulion 1/4 szklanka
musztarda 2 lyzki
śmietana 1 szkalnka
sól
pieprz
natka pietruszki 1 łyżka
wino czerwone 1/3 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy

Grtzyby siemay i podduszamy na maśle, zalewamy winem, bulionem. Dodajemy musztardę i zaprawiamy śmietaną. Dopraiwamy do smaku i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak