Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa na patelni

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 2 szt
brokuł 1 szt
marchew 2 szt
fasolka szparagowa zielona 2 garści
kukurydza konserwowa 4 łyżki
cebula czerwona 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa na patelni

Ziemniaki i marchew myjemy, wrzucamy do wrzątku i gotujemy 10 min, odcedzamy, studzimy, obieramy i kroimy w plastry. Brokuł opłukujemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie ok. 10 min., odcedzamy.Fasolkę szparagową myjemy, usuwamy końce, przecinamy na pół i gotujemy ok. 10 min., odsączamy.Na patelni rozgrzewamy masło i szklimy na nim cebulę obraną i pokrojoną w kostkę. Następnie dodajemy marchew, ziemniaki, fasolkę i odsączoną kukurydzę. Na końcu dodajemy brokuła.Wszystko delikatnie mieszamy. Doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Podgrzewamy w zależności od upodobania - jedni wolą warzywa al dente a ja lubię lekko przysmażone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 12.07.2011 21:36
pysznie i zdrowo
Gosia40 25.06.2011 21:29
Zdrowo i smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak