Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka z sosem paprykowo-koperkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka 1 kg
cebula 2 sztuki
papryka 1 sztuka
tłuszcz do smażenia
koperek 1 pęczek
śmietana 2 łyżki
mąka 1 lyżka
bulion 2 szklanki
sól
pieprz
marchew 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z sosem paprykowo-koperkowym

Łopatkę porcjujemy, nacieramy przyprawami i podsmażamy. Paprykę kroimy w paseczki, marchew w talarki, cebulę siekamy. Warzywa dusimy w niewielkiej ilości tłuszczu, podlewamy bulionem. Calość zaprawiamy mąką wymieszaną ze śmietaną. Dodajemy mięso, doprawiamy, dodajemy posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel6 25.06.2011 21:33
Smaczna propozycja na mięsną potrawę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak