Sposób przygotowania

Umytą i podzieloną na części kapustę poszatkować, włożyć do rondla. Dodać oczyszczoną i umytą marchewkę pokrojoną w plasterki, dwie łyżki oleju rzepakowego i dusić do miękkości. Cebulę posiekać w drobną kostkę i usmażyć na łyżce oleju, przełożyć do rondla, dolać pół szklanki bulionu i jeszcze przez chwilę wszystko razem dusić.

Następnie dodać pomidory z puszki, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem do smaku.

Śmietanę wymieszać z łyżką mąki, dolać pół szklanki gorącego buliony, dokładnie wymieszać i wlać do rondla z kapustą. Wymieszać i zagotować. Zdjąć z ognia, dodać posiekany koperek i majeranek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Nigdy nie robiłam ze śmietaną, muszę wypróbować:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    anemon

    Elżbieta Staszewska, ja zaś, nigdy nie robiłam bez śmietany, u mnie młoda kapusta zawsze ze śmietaną. Jednym słowem w każdej kuchni inaczej się gotuje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Ja równiez nigdy nie robiłam ze śmietana, ale z zasmazką. W kazdym razie z czym by nie robić to taka kapusta jest świetna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Apetycznie, smakowicie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    fajna
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    takie danie lubię w sezonie,gdy dostępne są świeże warzywa w ogrodzie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię taką kapustkę:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Robiłam coś podobnego z pekińską - również bardzo smaczne.
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Z pekińską chętnie wypróbuję.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    też do młodej kapusty dodaję śmietanę a ta wygląda bardzo zachęcająco
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo smacznie wygląda,,tak nie próbowałam
  • 3
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    super
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    niesamowicie wygląda, świetny pomysł
  • 4
    original
    Opublikowano

    anemon

    Już wkrótce zacznie się sezon na młodą kapustę i będzie się można nią zajadać.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    kapustka po mojemu , wkrótce będzie u mnie na stole
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    w sklepach i na targach juz jest
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Tak, już jest, więc można ją przygotowywać "na tysiąc sposobów".
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    ja też lubię taka z pomidorami marchewką i cebulka młodą ze szczypiorem i dużo koperku:)pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    Bardzo lubię młodą kapustę ze śmietaną i dużą ilością koperku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !