Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony do zapijania

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

botwinka 2 pęczki
ocet 2 łyzki
bulion drobiowy 2 l
ziele angielskie
pieprz ziarenka
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony do zapijania

Botwinkę myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy bulionem. dodajemy przyprawy i gotujemy, aż botwinka będzie miękka. Doprawiamy octem i mlekiem. Przecedzamy przez sitko. Gotowy barszczyk nalewamy do kubków i podajemy jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.09.2011 15:17
Dobry.
gusia1000 03.09.2011 15:17
Dobry.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak