Sposób przygotowania

Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści i szatkujemy, grube zakończenia liści kroimy w kostkę.
Marchew, jabłko i pietruszkę obieramy, płuczemy i ścieramy na grubych okach tarki. Natkę pietruszki i cebulę (każde osobno) siekamy - tym razem dodałam natkę mrożoną. Pomelo szorujemy szczoteczką i płuczemy gorącą wodą, odkrawamy dwa /trzy grube plastry ze środkowej części owocu.
Wybieramy miąższ spomiędzy białych osłonek (albedo) i kroimy w kostkę.
Z oliwy, soku z cytryny, soli i pieprzu przygotowujemy sos.
Warzywa mieszamy ze sobą, dodajemy rozdrobnione pomelo, wciskamy troszkę soku z cytryny, dodajemy soli leciutko do smaku.
Pozostawiamy na 10 minut.
Po tym czasie łączymy składniki sałatki z sosem, dodajemy natkę, mieszamy i przekładamy do salaterki lub na półmisek.

Komentarze

  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    zapewne pyszna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    grasylwia

    muszę spróbowac zrobić
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !