Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pęczak z burakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczak 20 dag
buraki ugotowane 20 dag
czosnek 3 ząbki
cebula czerwona 1 szt
oliwa 4 łyzki
koperek 3 łyżki
starty chrzan 1 łyżeczka
bulion drobiowy 1 l
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczak z burakami

Buraki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek posiekać i podsmażyć na oliwie. Dodać pęczak, wymieszać. Wlać bulion i gotować ok. 30 min. do momentu aż pęczak będzie miękki. Dodać buraki, chrzan i koperek. Doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 05.03.2014 13:53
apetyczna zupa
Jagódka77 20.01.2014 19:46
ciekawy przepis
olkaaa 05.03.2013 10:09
jeszcze nie próbowałam
kate.500 28.10.2012 15:24
fajna odmiana
alaaa 26.03.2012 20:47
ciekawa kompozycja smakowa
Justa32 03.01.2012 18:59
fajny
Magdalena1110 25.06.2011 09:38
pyszne
halina17 24.06.2011 22:05
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak