Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki szynkowe chrzanowe w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kostka rosołowa 1 kostka
szynka konserwowa 12 plastrów
ogórek konserwowy 3 szt
marchew 1 szt
papryka konserwowa 1/2 sztuki
pietruszka 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
chrzan 90 g
majonez 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
woda 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: roladki szynkowe chrzanowe w galarecie

gotujemy warzywa + kostka rosołowa. ugotowane kroimy na plastry do dekoracji półmiska. do bulionu dodajemy żelatynę.
nadzienie szynki: mieszamy majonez+chrzan+szczypta kucharka+łyżeczka żelatyny rozpuszczona w małej ilości wody
Przygotowanie szynki:
na każdy plaster szynki kładziemy w poprzek pasek ogórka,papryki i nakładamy farsz chrzanowi i zawijamy ciasno.
na dno półmiska układamy plasterki marchewki i pietruszki na to układamy zwinięte plastry szynki , zalewamy bulionem do połowy, czekamy aż stężeje i zalewamy do zakrycia szynki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak