Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z pęczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 0,5 kg
pęczak 10 dag
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z pęczakiem

Fasolę namoczyć i odstawić na noc. Marchewkę pokroić w plasterki, cebulę pokroić w ćwiartki. Porcję rosołową zalać 2 l wody, dodać fasolę i pęczak. Gotować 30 min. Dodać marchewkę, cebulę, pieprz, sól i liścia laurowego. Gotować jeszcze 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 02.10.2013 07:35
smaczna zupa
Grazyna0211 14.07.2013 19:36
z pęczakiem fasolowej nie robiłam ale może czas spróbować
olkaaa 05.03.2013 10:05
ciekawy przepis
Wafelek2601 02.12.2012 09:25
Pyszna
barbara11561 25.09.2012 20:09
świetna zupka
maciek7 26.04.2012 19:42
super
alaaa 26.03.2012 20:48
fasola i pęczak tak nie robiłam,,
Izabela28 04.08.2011 11:01
fajny przepis:)
Magdalena1110 26.06.2011 00:22
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak