Sposób przygotowania

Cukinię umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odcisnąć na sicie z nadmiaru soku. Bazylię umyć, otrząsnąć z wody. Posiekać, kilka listków odłożyć.Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Filety rybne zemleć, dodać odciśniętą cukinię, odciśniętą bułkę, jajko, skórkę startą z cytryny, bazylię, sóli sporo pieprzu. Dokładnie wyrobić. Zwilżonymi dłońmi uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyć w tartej bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu około 5 minut. Osączyć na papierze kuchennym. Nabijać na patyczki na przemian z listkami bazylii. Podawać jako przekąskę lub jako dodatek do zupy krem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !