Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki rybne z cukinią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety białej ryby 30 dag
jajko 1 szt
mleko 1/2 szklanki
cukinia 1 szt
skórka starta z cytryny
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
sól
bazylia 1/2 pęczka
olej do smażenia
bułka czerstwa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki rybne z cukinią

Cukinię umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odcisnąć na sicie z nadmiaru soku. Bazylię umyć, otrząsnąć z wody. Posiekać, kilka listków odłożyć.Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Filety rybne zemleć, dodać odciśniętą cukinię, odciśniętą bułkę, jajko, skórkę startą z cytryny, bazylię, sóli sporo pieprzu. Dokładnie wyrobić. Zwilżonymi dłońmi uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyć w tartej bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu około 5 minut. Osączyć na papierze kuchennym. Nabijać na patyczki na przemian z listkami bazylii. Podawać jako przekąskę lub jako dodatek do zupy krem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak