Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki nadziewane serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 50 dag
drożdże 5 dag
mleko 200 ml
żółtko jajek 6 szt
masło 15 dag
cukier 10 dag
NA MASĘ:
ser biały 30 dag
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt
cukier 10 dag
masło 1 łyżka
cukier waniliowy 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki nadziewane serem

1. Z drożdży, letniego mleka, 2 łyżek cukru i 10 dag mąki przygotuj rozczyn, odstaw.
2. Do mąki dodaj 5 żółtak utartych z resztą cukru i rozczyn, wyrób. Połącz z roztopionym masłem, odstaw. Składniki na masę zmiksuj.
3. Ciasto podziel na 30 części. Każdą nadziej serem, uformuj kulę, ułóż na blasze. Posmaruj żółtkiem, posyp cukrem, odstaw do wyrośnięcia. Piecz ok 25 min w temp 190 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 02.01.2014 08:31
pyszne bułeczki
[email protected] 12.03.2013 12:34
bardzo pyszny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak