Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kaszanka jęczmienna smażona z cebulą i boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
boczek 10 dag
kaszanka 500 jęczmienna

Przepis i sposób przygotowania na: kaszanka jęczmienna smażona z cebulą i boczkiem

Boczek pokroić w kostkę, włożyć na patelnię, smażyć. Z kaszanki ściągnąć flak, pokroić w grube plastry, dodać do boczku, smażyć dalej, nie potrzeba doprawiać, gdyż kaszanka jest pikantna, cebule pokroić w małą kostkę, dodać do kaszanki, wymieszać, przykryć pokrywką, dusić do miękkości cebuli, odkryć i chwile podsmażyć na dużym ogniu, podawać z ogórkiem konserwowym lub kiszonym, oraz z bułką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka137 24.06.2011 21:54
super smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak