Sposób przygotowania

żółtka ucieramy z proszkiem do pieczenia , białka ubijamy z cukrem , dodajemy do nich żółtka i mąke, oraz kakao. pieczemy biszkopt w okrągłej tortownicy ok 30 minut. ciasto wyjmujemy studzimy i przekrajamy na pół. żelatyne rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. śmietane ubijamy z cukrem pudrem, pod koniec dodajemy żelatyne. pierwszy placek smarujemy połową śmietany, przekladamy drugim. i kolejną porcją śmietany na góre wylewamy teżejącą galaretke, ciasto wkładamy do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Yvonne

    piękny :)
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Piękny i zapewne przepyszny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    dobry:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    właśnie czegoś takiego szukałam na czwartkowe spotkanie - proste i na dodatek smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    dobry:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !