Sposób przygotowania

Zamrożone krewetki opłucz gorącą wodą i zostaw na sitku do odsączenia. Na patelni rozgrzej łyżkę masła, dodaj krewetki, drobno posiekane dwa ząbki czosnku i smaż przez chwilę, często mieszając. Dopraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Przełóż krewetki na talerz.

Jajka ubij z mlekiem, dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem, dodaj krewetki i wymieszaj.

Na patelni rozgrzej masło i wlej masę jajeczną, równomiernie ją rozprowadź. Smaż, lekko poruszając patelnią i odwijając brzegi omletu, aby masa jajeczna spływała na dno patelni.
Omlet jest gotowy, gdy spód jest lekko rumiany.
Gotowy omlet przełóż na ogrzany talerz.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Yvonne

    krewetki i czosnek - połączenie świetne! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Ładnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    nie jadłem jeszcze nigdy krewetek, ciekawe jak one smakują w omlecie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    CZEMU NIE FAJNIE WYGLĄDA
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    z krewetkami nie jadłam omletu,ale wszystko jeszcze przede mną,lubię krewetki:)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo oryginalny ten omlet :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetny pomysł z krewetkami jeszcze nie robiłam
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    chętnie taki zrobię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    wykwintne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszny i efektowany

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !