Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak z cytrynami i tymiankiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 6 szt
oliwa 2 łyżki
dżem porzeczkowy 2 łyżki
pomarańcze 2 szt
cytrynka 1 szt
sól do smaku
tymianek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak z cytrynami i tymiankiem

Udka posolić. Zrobić marynatę: wycisnąć sok z pomarańczy, cytryny, zmieszać z dżemem (najlepiej z czarnej porzeczki) i oliwą, dodać tymianek (10 gałązek świeżego lub 2 łyżki suszonego). mięso razem z marynatą odstawić na 2 godz.
Piec w temp 180 C przez 40 min. Można doprawić solą i dodać skórkę z cytrusów

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 09.09.2011 17:11
Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak