Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczek

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 800 g
kiełbasa chłopska lub wiejska 250 g
cebula 1 szt
majeranek szczypta
kminek szczypta
jałowiec 3-4 ziarna
szczypiorek usiekany 2 łyżki
koperek
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczek

Kapustę poszatkować niezbyt drobno, zalać wodą i zagotować. Odcedzić. Podlać wodą jeszcze raz, tyle by kapusta była w wodzie. Dodać przyprawy i gotować.
W tym czasie podsmażyć pokrojoną drobno kiełbasę z cebulą. dodać do kapusty. Pogotować jeszcze kilka minut, dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekany szczypiorek i koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak