Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czerwona kapsta z winem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 szt
rodzynki 200 g
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
brązowy cukier 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: czerwona kapsta z winem

kapustę poszatkować, cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle, rodzynki sparzyć. dusić ok 40 min razem z winem, liściem laurowym i zielem angielskim. pod koniec dosolić i doprawić cukrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika120 11.07.2011 11:37
Bardzo ciekawy przepis):

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak