Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w winie, jarzębinie i bakaliach

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
bazylia szczypta
czosnek 2 ząbki
cukier lub miód 2 łyżeczki
tłuszcz do smażenia
bakalie
Papryka słodka mielona Prymat pół łyżeczki
jarzębina 4 w syropie
wino czerwone 0,5 szkl
karkówka 3 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w winie, jarzębinie i bakaliach

Plastry mięsa rozbić trochę tłuczkiem, posypać papryką solą i pieprzem, Rozgrzać tłuszcz na patelni i przysmażyć mięso z obu stron, przełożyć do naczynia do duszenia, resztki tłuszczu przepłukać winem i podlać mięso, dodać jarzębinę, i posiekane bakalie, sól i pieprz i posiekany czosnek. Dusić ok 20 min. w razie potrzeby dodać odrobinę wody, pod koniec dodać cukier i lekko odparować tak by sos z bakaliowy był kleisty ale nie płynny. Doprawić do smaku
Danie podawać z ciemnym ryżem i mizerią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 27.11.2011 08:52
ciekawe
cooleczka 07.11.2011 12:07
jak będę miała jarzębinę, to na pewno wypróbuję przepis - ciekawy zestaw składników i apetyczny wygląd :)
cooleczka 07.11.2011 12:07
jak będę miała jarzębinę, to na pewno wypróbuję przepis - ciekawy zestaw składników i apetyczny wygląd :)
pawel6 24.06.2011 22:36
W jarzębinie... Hm.. Warto wypróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak